100% suksess på Vålerbanen !Lørdag 6.august arrangerte SAS klubben, i samarbeid med SAS motorklubb, tematur til Vålerbanen. Et meget godt opplegg som slo godt an blandt alle deltagere.
Delegasjonen besto av ca 35 deltagere i alle aldre og det brede opplegget hadde elementer som passet for alle.

Dagen var delt inn i følgende aktiviteter:

“Linkskjøring” med Volvo 240 Banekjøring med Lotus super7 STOR lastebil med henger
Gocart konkurranse Terrengkjøring med 4×4
Crew briefing

Dagen startet med fyldig briefing av Vålerbanens personale, der vi fikk innblikk i Vålerbanenes satsningsområder og utvikling den siste årene. F.eks. at NAF har en eierandel i opplegget på 50,25 % og at Våler kommune satser tungt på motorsport.

Spente deltagere (særlig egenandel på 20.000 dersom kræsj av Lotus virket mye, men alle klarte seg heldigvis:))“Linkskjøring” med Volvo 240

En ny opplevelse var kjøring med “modifisert” Volvo 240. Noen hadde tuklet med rattet, og en erfaren mekaniker nevne: “Det må være noe alvorlig galt med den bilen!”. Bilen hadde altså den egenskapen at når man svingte til høyre gikk den til venstre. Pussig!Lastebilkjøring

Kjøring med diger lastebil med lang henger. Samtlige fikk prøve seg som lastebilsjåfør. Særlig rygging med slep var en utfordring !Terrengkjøring med 4×4

Vålerbanens flåte av Suzuki Jimny var linet opp for deltagerne. Grundig gjennomgang av instruktør som understreket at: “det viktigste er ikke å kjøre fort, men det å i det hele tatt komme fram”.

Bilene ble satt i første gir og “4L” med kurs direkte ut i skogen.

Men selv en 4×4 kan trenge dyttehjelp….Lotus Super7

Høydepunktet for mange av oss var å kjøre en Lotus Super7. En bil som veier knapt et halvt tonn, 150 hester og der du sitter med rumpa rett over bakakselen.
Her var spørsmålet; hvem tør å bremse sist ? Både motet og mestring av bilen ble bedre for hver passering

PresentationClass IV Breathlessness at rest cialis online.

. “Heldigvis” var ikke denne øvelsen en konkurranse med tidtakning. Da kunne det nok lett ha gått hett for seg på langsidene. En stor opplevelse !

Kun 3 av 6 biler var kjørbare denne lørdagen. Det vitner om full uttelling og at de blir godt brukt !Gocart

Vi må heller ikke glemme spenningen som utspant seg på GoCartbanen ! De yngste deltagerne i troppen (14 – 16 år) ble etterhvert harde motstandere og gjorde det meget skarpt med gode rundetider. Vi mer erfarne (med lavere rundetider) skylder på fordelen de unge hadde med lavere vekt :)

De med best rundetid i dagens mange heat ble plukket til finale der det ble kjørt fem raske runder. Førstemann til mål var seierherre !

For ikke å glemme vinner(e) i “linkskjøring”

Selv de 3 helt yngste fikk full uttelling på gocartbanene
. Raske rundetider i en spesialbygget tandemcart….:)